Žagar Novo mesto d.o.o. je zanesljiv in kakovosten dobavitelj v avtomobilski industriji. Razvoj kovinskih sestavnih delov, razvoj tehnologij izdelave, proizvodnje (štancanje, globoki vlek, varjenje, žaganje, rezanje, krivljenje pločevine) in dobavljanje prestavljajo učinkovit proces, ki je v skladu z zahtevami standardov zagotavljanja kakovosti v avtomobilski industriji. Prednost je v tem, da ima podjetje lastno konstrukcijo orodij in naprav ter orodjarno, kjer je možno v najkrajšem času izdelati prototipna in serijska orodja. Iz njih pa tudi prototipe, ki so nujno potrebni pri pridobivanju različnih projektov, kakor tudi preverjanju izdelkov pred pričetkom serijske proizvodnje. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

30 ZAGAR foto 01

Podjetje odpreške izsekuje in globoko vleče na ekscenterskih in hidravličnih stiskalnicah z nazivnimi silami delovanja do 4000 kN, z avtomatskim ali ročnim podajanjem kovinskega traka. Po potrebi posamezne sestavne dele zvari skupaj z različnimi oblikami varjenja in točkovnega spajanja. Maksimalne dimenzije orodij za štancanje so 2200 x 1500 mm. Debelina pločevine, ki jo preoblikujemo, je od 0,3 do 6,0 mm. Vse konstrukcije orodij so izdelane v podjetju kar pomeni dodatno garancijo pri izdelavi končnih izdelkov. Zaradi lastne orodjarne je odzivni čas pri vzdrževalnem posegu minimalni.

Posebnost podjetja so tudi prenosi orodij in izdelkov, ki so že v drugi polovici življenjskega cikla, ali pa se jim je serijska dobava zaključila. Količine izdelkov so v tem primeru namenjene drugi vgradnji kot rezervni deli. 

Svojo konkurenčno prednost podjetje gradi na konceptu vitke organizacije, visoko usposobljenih in motiviranih sodelavcih, ki zelo dobro poznajo tehnologije štancanja in krivljenja pločevine, površinske obdelave in učinkovite montaže sklopov avtomobilske industrije.

71 ZAGAR foto 01